Skip to main content

Locatie op Texel

Onze twee groepsaccommodaties vindt u op een ideale Texelse locatie. De vrijstaande ligging tussen de weilanden is perfect voor groepen. We houden van de eilandrust, maar overdag mag het best een gezellige reuring zijn op ons terrein. Slaat u linksaf, dan belandt u in het ruige duingebied rond Den Hoorn. Naast roofvogels, konijnen en ganzen komt u ook bunkers tegen. Doorkruist u dit niemandsland, dan staat u oog in oog met de Noordzee bij Paal 9. De golven, oneindige horizon en kleurrijke zonsondergang: daar krijg je nooit genoeg van. Wilt u eiland verder verkennen? Neem het fietspad rechtsaf en u rijdt zó het bos in, of ontdek paadjes door het historische landschap.

Paal 9

Op het dichtstbijzijnde strand staat paviljoen Paal 9. Een waar begrip onder Texelaar en toerist. Geniet van lekker eten en drinken en het uitzicht op zee. In het paviljoen heerst een gezellige sfeer. Waar de een geniet van een Texels biertje aan de bar, zit de ander met zijn hele familie aan tafel. In de zomer op slippers, in de winter op rubberlaarzen. Paal 9 is niet voor niets een restaurant aan zee!

www.paal9.nl

Surfcenter Paal 9

Wie de golven wil trotseren, kan een lesje (golf)surfen nemen. Deze surfschool vindt u aan de rechterzijde, na de strandhuisjes. Surfers met hart voor de zee leren u – met vallen en opstaan – de kneepjes van het vak. Wedden dat u na een uurtje op de plank blijft staan of de beste golf in de branding pakt? De surfschool biedt programma’s op maat voor groepen van 10 tot 40 personen.

www.surfcenterpaal9.nl

Ecomare

Zeehondjes kijken blijft favoriet onder scholen en groepen. Maar daarmee doe je Ecomare beslist tekort. Het museum heeft zeeaquaria en een laboratorium waar u proefjes kunt doen. In de Walviszaal hangt een enorm skelet – even de neus dichtknijpen, want een walvis ruikt niet naar bloemetjes! Interactieve exposities vertellen het verhaal over het zeeleven. Groepen vanaf 15 personen krijgen 15% korting.

www.ecomare.nl

Varen met de kotter

Garnalen vissen en zeehonden spotten op de Waddenzee. Dat staat natuurlijk op de planning! Op de TX10 of TX20 is een vaartocht een ware belevenis. Schippers Frido en Herman vertellen stoere verhalen en sappige anekdotes. Na een ‘trek’ met het visnet ontdekt u wat de zee allemaal prijsgeeft. Groepen en scholen kunnen ook hele schip afhuren. De TX 10 maakt ook droogvaltochten.

www.garnalenvissenoptexel.nl

Vuurtoren

Het is een hele klim naar boven. De Texelse vuurtoren is maar liefst 47 meter hoog. Heb je de 118 treden overwonnen, dan is je beloning groot. Een magnifiek uitzicht op de Noord- en Waddenzee. Bij helder weer kun je kilometers ver kijken. Onderweg naar boven lees je alles over het roemruchte verleden van onze vuurtoren.

www.vuurtorentexel.nl

Wadlopen

Een onvergetelijke ervaring of een modderig avontuur? Eén ding is zeker, je moet stevig in je schoenen staan. Letterlijk, want het slik zuigt en trekt. Het lijkt een stevige massa, maar de zeebodem is vol leven. Schelpdieren, wormpjes, krabben. Vogels zijn er dol op! En die prachtige luchten krijg je cadeau.

www.ecomare.nl

Afstanden

Texelse boot – 6 km
Strand Paal 9 – 4 km
Schapenboerderij – 4 km
Haven Oudeschild – 8,5 km
Ecomare – 7,5 km

 • Tip!

  Paal9

  Strandpaviljoen Paal 9 is waar begrip onder Texelaar en toerist. Kom binnenwaaien voor lekker eten en drinken. Mét een prachtig uitzicht op zee!

 • Tip!

  Ecomare

  Zeehondjes kijken blijft favoriet! Maar daarmee doe je Ecomare beslist tekort. Zeeaquaria, interactieve exposites; ontdek alles over het leven in de zee.

 • Tip!

  Surfcenter Paal 9

  Een lesje golfsurfen of zelf met de plank het water op. Surfers met hart voor de golven leren u de kneepjes van het vak. Ook voor groepen van 10 tot 40 personen.

 • Tip!

  Ecomare

  Zeehondjes kijken blijft favoriet! Maar daarmee doe je Ecomare beslist tekort. Zeeaquaria, interactieve exposites; ontdek alles over het leven in de zee.